Riik aitab Pärnus kümmekond kodu tuleohutuks muuta

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkine ahi. Foto on illustreeriv.
Katkine ahi. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tuleval aastal saab alguse projekt "Kodud tuleohutuks", millega päästeamet plaanib üle Eesti tuleohutuks muuta vähemalt 500 kodu. Riik panustab projekti 1,5 miljonit eurot, millest 39 000 tuleb Pärnu linna.

Keskmine maksumus ühe kodu korda tegemiseks on 3500 eurot. Projekti käigus korrastatavad kodud valib päästeamet välja koostöös kohaliku omavalitsusega.

Tuleohutusprojekt keskendub küttekollete korrastamisele, mis on Päästeameti andmetel üks neljast kõige olulisemast eluhoonete tulekahjude põhjusest. Lisaks tehakse elektrisüsteemide uuendamistöid, parandatakse korstnaid, aga luuakse ka erilahendusi puuetega inimestele.

Päästeameti andmetel on Eestis on vähemalt 5000 tuleohtliku kodu.  Leidub paljulapselisi peresid, puuetega inimesi, üksi elavaid vanureid ja teisi, kelle jaoks käib ise enda turvalisuse eest hoolitsemine üle jõu. Sellisel juhul peavad nende elukeskkonna parandamisse panustama riik ja omavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles