Noored pärnakad käivitasid Võrumaal kitsefarmi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsekasvatusse esmalt kõhklevalt suhtunud Linda Pajo ja Kermo Rannamäe võivad pärast kaheksat aastat kinnitada, et pole oma valikut kordagi kahetsenud.
Kitsekasvatusse esmalt kõhklevalt suhtunud Linda Pajo ja Kermo Rannamäe võivad pärast kaheksat aastat kinnitada, et pole oma valikut kordagi kahetsenud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaa kitsekasvatajatel Linda Pajol (31) ja Kermo Rannamäel (29) on ambitsioonikas plaan panna eesnimi igale farmis heina nosivale kitsele. Isegi siis, kui mökitajaid saab mõne aasta pärast olema poole tuhande ringis.

Detsember möödub Missoküla külje all Andri-Peedo talu farmis vaikselt, sest poegimised algavad kitsedel veebruaris ja seni on ka piima, mida pudelisse villida, kasinamalt. Nii ongi paras aeg mõelda välja mitukümmend nime kitsehakatistele, kes paari kuu pärast ilmavalgust näevad.

Eesti esimeses heinakuivatis valmiv hein veetakse kitsedele ette riigis samuti ainulaadse heinatõstukiga.
Eesti esimeses heinakuivatis valmiv hein veetakse kitsedele ette riigis samuti ainulaadse heinatõstukiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles