Pärnumaa õpilased paistsid silma suurepäraste kodanikuteadmistega

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikupäeva e-viktoriinil osalenud tublide õpilaste auks korraldas Stenbocki majas vastuvõtu peaminister Jüri Ratas.
Kodanikupäeva e-viktoriinil osalenud tublide õpilaste auks korraldas Stenbocki majas vastuvõtu peaminister Jüri Ratas. Foto: Integratsiooni sihtasutus

Integratsiooni sihtasutus jagas eile autasusid tänavuse kodanikupäeva e-viktoriini silmapaistvaimatele lahendajatele. Õpilaste auks korraldas Stenbocki majas vastuvõtu peaminister Jüri Ratas.

Viktoriini eesti keeles lahendanud 5.–6. klasside õpilastest sai esikoha Sofi-Riin Reisner Are koolist. Osalusprotsendi poolest paistsid silma Paikuse põhikooli 5.–6. ja Are kooli 7.–9. klassid.

Noorte palvel jagas Ratas näpunäiteid, kuidas saada poliitikuks. Vaja on laia silmaringi ja usaldusväärsust, samuti tunda mingit valdkonda süvitsi. Kui lisada siia keeleoskus ja pühendumine, ongi põhieeldused olemas.

Austamissündmus jätkus Eesti teaduste akadeemia hoones, kus esines laulja Hanna-Liina Võsa oma laululastega.

Auhinna järele oli kutsutud 21 noort kogu riigist. Ühtekokku osales 8504 õpilast.

Integratsiooni sihtasutuse korraldatud kodanikupäeva viktoriin oli lahendamiseks 5.–12. klasside ja kutsekoolide õpilastele. Viktoriin toimus 15. korda.

Ülesannete lahendamine nõudis avaraid teadmisi Eesti kohta, sest küsimused olid koostatud selliselt, et lihtlabaselt guugeldades neile vastust ei leidnuks. Viktoriin näitas ära, kui palju fakte teavad noored selle kohta, mis muudab meie riigi erakordseks, ja kui palju nad mäletavad lähiajalugu.

Näited viktoriiniküsimustest:

Oma 100 aasta juubeli puhul avab Eesti Vabariik ühe uue saatkonna. Millise?

Õige vastus: Eesti rajab 2018. aastal hübriidpilve- ehk andmesaatkonna Luksemburgis, kus esimest korda maailmas hakatakse hoidma välismaises asupaigas riiklikke kriitilisi andmeid, mis on kaitstud diplomaatiliste õigustega.

Ühte Eesti linna võib pidada Euroopa väikseimaks linnaks, kus tegutseb täismõõduline professionaalne teater. Mis linn see on?

Õige vastus: Rakvere.

Missuguses ajalugu puudutavas küsimuses tegid Eesti, Läti ja Leedu suursaadikud Saksamaal 2017. aasta algul pöördumise Saksa ajakirjanduse poole?

Õige vastus: Kutsusid üles loobuma Balti riikide nimetamisest kunagisteks nõukogude vabariikideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles