Maasikmäe talu seitse last paneksid lumeveskid tööle

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutoas istusid diivani seljatoele (vasakult) Brigita, Birgit ja Brita, nende ees Biret, isa Veiko ja ema Heili, süles Bridny ja Jaanus, puudu on välismaal koolipraktikal olnud vanim poeg Janno Põldaru.
Elutoas istusid diivani seljatoele (vasakult) Brigita, Birgit ja Brita, nende ees Biret, isa Veiko ja ema Heili, süles Bridny ja Jaanus, puudu on välismaal koolipraktikal olnud vanim poeg Janno Põldaru. Foto: Mailiis Ollino

Vaarikpunases sametkleidis Bridny askeldab toas iseteadva näoga – tema on Maasikmäe talu pesamuna, seitsmest lapsest noorim, kelle sünnipäevatordil põleb algaval aastal juba kaks küünalt.

“Tulime just Varblast mudilaste jõulupeolt. Kuidagi saime salmilugemisega hakkama, kuigi jõuluvana ees oli tal kulm kortsus,” seletab pereisa Veiko Põldaru sel ajal, kui pisipreili mandariini koorib.

Pikk talvepäev on õhtusse jõudnud vahepeal valgeks minemata ja pere taas koos. Puudu on vaid vanim poeg Janno, kes õpib Järvamaa kutsehariduskeskuses põllumajandust ja jõuab Norra Kuningriigist kahekuiselt praktikalt koju jõululaupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles