Perekonna reliikvia – jõululina

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Elmut Kööseli peres ehib juba 120 aastat jõululauda suur punane lina. Selle jõululina kinkis vanavanaisa Augustile tema ema. “Linas on meie pere hing sees,” leiab praegune omanik.

August Köösel sai 1897. aastal talvepühade eel ema Marilt sünnipäevaks suure jõululina, mida virk Tolkuse talu perenaine oli kaunistanud rahvuslikus stiilis tikitud lillede ja serva heegeldatud laia pitsiga. Piduliku lina punase villase kangagi kudus ema ise. August oli siis 24aastane ja jõudnud abiellumisikka ning ilmselt kaasavara mõttega vanemad lauakatte pojale kinkisidki.

Mõistatus: Mis kohaga on tegemist? Vihje. Kõik pärnumaalased on tõenäoliselt seal käinud. Vastus: Samas kohas asub praegu Nurmeveski sild. Pildi on maalinud kunstnik nimega Tannenberg aastal 1926 ja omal ajal on maali eest makstud 500 marka.
Mõistatus: Mis kohaga on tegemist? Vihje. Kõik pärnumaalased on tõenäoliselt seal käinud. Vastus: Samas kohas asub praegu Nurmeveski sild. Pildi on maalinud kunstnik nimega Tannenberg aastal 1926 ja omal ajal on maali eest makstud 500 marka. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles