Suur kärgpere ühise jõululaua taga tundub haruldus

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuno ja Aveli Vaikla silmis on lapsed nende peres võrdsed ja vahet neil ei tehta.
Kuuno ja Aveli Vaikla silmis on lapsed nende peres võrdsed ja vahet neil ei tehta. Foto: Mailiis Ollino

Tänapäeval läheb lahku umbes pool paaridest ja kärgpere ei ole miski haruldane nähtus. Selliseid perekondi on alati olnud ja on edasi. Oluline on silmas pidada, et laps on kahe vanema ühislooming ja suhete katkemine ei muuda omavahelist vanemlikku seotust.

Jõuluajal ja muude tähtpäevade tähistamisel, mida on tavaks veeta pereringis, tuleb lahku läinud vanematel teha kompromisse, tihti on lahenduseks jaotatud jõulud: üks päev ühe vanemaga, teine teisega.

Aveli ja Kuuno Vaikla kärgpere on koos toimetanud üle viie aasta. Nad proovivad võimalikult palju ühise perena koos olla ja möönavad, et jõuluajal ja näiteks lapse sünnipäevadel vajab see natuke rohkem organiseerimist, aga sellega on harjutud ja midagi hullu ei ole. Perre kuulub kolm last, mõlemal vanemal üks varasemast elust: Aveli üheksa-aastane poeg Kevin, Kuuno niisama vana tütar Keidy ja nende ühine laps kolmene Lissandra. Kuuno ja Aveli toonitavad, et lapsed on nende peres võrdsed ja vahet neil ei tehta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles