Galerii: kaotatud maavalitsus pärandab Kihnule üriku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu maavalitsuse majas korjasid ametnikud kabinettidest viimaseid asju kokku, näol matuselise ilme, sest 1. jaanuarist 2018 saab Eesti Vabariik hakkama maavalitsusteta. Nende ülesanded jagunevad riigiasutuste ja omavalitsuste vahel ja üks reform on jälle tehtud.

“Üks asi saab otsa,” nentis 26 aastat maavalitsuses töötanud maatoimingute talituse juhataja Rein Klaassen. “Meie ametnikud on teeninud riiki usus ja lootuses, et kõik läheb paremaks, aga kui vaadata, kuidas riik oma alamatega käitub, ei arva ma enam, et see, mis seal üleval tehakse, on päris õige ja õiglane. Praegu tehakse vahet kohaliku omavalitsuse ja riigiametniku vahel. Tundub, et riigiametnik, maavalitsuse ametnik, on eikeegi.”

Suures riiulite-kappide tühjendamise tuhinas ja hävitamisele saadetud kaustakuhjade hulgast päästis Klaassen ajaloole kulunud kaantega käsikirjalise üriku, Kihnu valla maaüksuste nimekirja 1939. aastast ja annab selle Kihnu muuseumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles