Toitlustuskohtades ja klubides tuvastati registreerimata töötajaid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti töötajad.
Maksu- ja tolliameti töötajad. Foto: Urmas Luik

Maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud on detsembris Pärnu toitlustuskohti ja ööklubisid kontrollides tuvastanud kümneid registreerimata töötajaid. Kui päevasel ajal on toitlustuskohtade töötajad enamasti registris, siis õhtul ja öösel tegutsevates asutustes avastati töötajaid, kes suures osas said ametlikult kirja MTA külastuste käigus.

MTA maksuauditi üksuse juhi Airi Lepassare sõnutsi on Pärnumaal detsembris tehtud kontrollkäikude tulemusel töötamise registrisse kantud 39 töötajat, kellest paljud ei ole viimastel kuudel ametlikku palka saanud.

“Uusi töötajaid on registreeritud nii kontrollkäikude ajal kui vahetult pärast neid, sealhulgas nendesse toitlustus- ja majutusasutustesse, kuhu ametnikud veel ei ole jõudnud,” rääkis Lepassar. “MTA ootus ongi see, et ettevõtjad ise oma maksuasjad korda teeksid. Edaspidi jälgime, kas kanded püsivad korras ja kas nendele uute registreeritud töötajate puhul hakatakse deklareerima ametlikku töötasu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles