Heldur Paulson: Ettepanekud, millega “venitati” Pärnu linnavolikogu tööd

Heldur Paulson
, Pärnu volikogu revisjonikomisjoni esimees (EKRE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue linnavolikogu istungid on veninud pikale. Opositsiooni kuuluv ekrelane Heldur Paulson selgitab, et tegu pole olnud sihiliku venitamisega, vaid ajakuluga asjalikele ettepanekutele.
Pärnu uue linnavolikogu istungid on veninud pikale. Opositsiooni kuuluv ekrelane Heldur Paulson selgitab, et tegu pole olnud sihiliku venitamisega, vaid ajakuluga asjalikele ettepanekutele. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esimene linna põhimääruse muutmise ette­panek oli, et volikogu saab määrata ainult järgmise koosseisu tööst osavõtu tasu ja hüvitised. See peaks olema enesestmõistetav. Ühelgi teisel töökohal ei saa määrata töötaja endale palka, mida makstakse maksumaksja rahast. Riigikogugi ei määra enda, vaid järgmise koosseisu palgad. Sama põhimõte peaks kehtima linnapea ja abilinnapeade palga ja hüvitiste puhul.

Volikogu võiks seda otsustada umbes aasta või poolteist enne järgmisi valimisi. Siis oskavad volikogu liikmed juba hinnata inimeste töökoormust nendel kohtadel ja nii pikalt enne ei saaks see veel muutuda valimisvõitluse lubadusteks.

Teine ettepanek: volikogu kinnitab linnavalitsuse liikmed linnapea volituste ajaks. Ehk: kui linnapea astub tagasi, lõpeb automaatselt abilinnapeadegi tööleping ja neile ei pea maksma mingeid koondamise või vallandamise hüvitisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles