Piltuudis: kevad käes? Juba saab vahtramahla! (1)

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra metsas asuv Jõe puhketalu peremees Rauno Paap kogus eile liitri vahtrapuumahla, sõltumata sellest, et käes alles talvekuu.
Vändra metsas asuv Jõe puhketalu peremees Rauno Paap kogus eile liitri vahtrapuumahla, sõltumata sellest, et käes alles talvekuu. Foto: Erakogu

Vändra metsas asuv Jõe puhketalu peremees Rauno Paap kogus eile liitri vahtrapuumahla, sõltumata sellest, et käes alles talvekuu.

Paap ütles, et mõttele kontrollida, kas vahtrapuu juba mahla annab, tuli ta sula ilma pärast. See on tema sõnutsi juba teine aasta, mil ta talveajal vahtramahla nautida saab. "Palju puud ei piina, aga mõne liitri magusat jaanuarimahla ikka joome," kirjutas peremees Facebookis vahtrapuust tehtud pildi all, mis klõpsatud 3. jaanuaril.

Foto jagajad märkisid, et peale vahtramahla võib nende üllatuseks praegu metsast kukeseenigi leida.

"Enamasti kogutakse vahtramahla meil märtsis, kuid sulailmadega varemgi," kõneles Tihemetsa metskonna abimetsaülem Ivi Hiie möödunud jaanuaris. "Tihti juhtubki, et vahtramahla kogumise aeg magatakse maha. Vahtral hakkavad mahlad voolama juba esimese sulaga."

Hiie nentis tollal, et soe talv võib puid kahjustada, kui puumahlad on hakanud liikuma ja äkitselt kõva külm tuleb.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles