Sadama kaubakäive püstitas taas rekordi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Einmann rääkis, et vaid kaikohtadest ei piisa, peavad olema ka masinad kauba laadimiseks laevadele. Pärnu sadamal on kaheksa suurt laadimisseadet.
Mati Einmann rääkis, et vaid kaikohtadest ei piisa, peavad olema ka masinad kauba laadimiseks laevadele. Pärnu sadamal on kaheksa suurt laadimisseadet. Foto: Urmas Luik

AS Pärnu Sadama juhatuse liikme Mati Einmanni kinnitusel oli aasta raske, aga tulemus hoolimata sellest hea. Sadamateenust osutati mullu Pärnus 10,7 miljoni euro väärtuses, mida on 0,4 miljoni võrra rohkem kui tunamullu, mil käive oli niisamuti aastate parim.

Einmann täpsustas, et halbade ilma­olude tõttu kujunes aasta raskeks just sadama klientidele. Puidutooted ja turvas moodustavad põhikauba, mida Pärnu sadama kaudu välismaale müüakse, aga vihm ei sobi turbarabas ja metsas töötamiseks.

Einmann peab käibe rekordtasemele tõusu ajendiks varem tehtud investeeringuid, sest nüüd suudab sadam suuremaid laevu vastu võtta. Sadam saab korraga sisse võtta kaheksa laeva. Kauba liigutamiseks on ostetud nüüdisaegseid laadimismasinaid, mis võimaldavad töö kiiresti ära teha. Ühe masina hind jääb Einmanni sõnutsi 700 000 – 800 000 euro kanti ja selliseid on sadamas kaheksa. Väiksemaid tõstukeid liigub sadamas neli. Einmanni jutu järgi laaditakse 5000 tonni kaupa laeva kaheksa tunniga, kuigi rahvusvaheline tava lubab töö ära teha poolteise ööpäevaga. “Siin me häbenema ei pea, oleme Euroo­pa tasemel, pigem teeme kiiremini kui mujal,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles