Otseülekanne: sõudjad piinavad ööpäev läbi ergomeetreid (ja ennast)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudeergomeetrid. Foto on illustreeriv.
Sõudeergomeetrid. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus ja veel neljas Eesti linnas anti täna hommikul start sõudeergomeetrite ööpäevasõidule, mis lõpeb pühapäeval kell 9.

Harrastajad ja sportlased on koondunud võistkondadesse ja sõuavad ühise eesmärgi nimel: pidada vastu 24 tundi ja koguda võimalikult palju kilomeetreid. 

Teiste seas sõuavad kaasa kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson, mullu MMil paarisaeru neljapaadil pronksi pälvinud Kaspar Taimsoo ja Kaur Kuslap ja omaaegne sõudetipp Rein Põlluste.

Pärnu sõudeklubis toimuvale saab kaasa elada otseülekande vahendusel SIIT.

Seni on korraldatud ööpäevaringset sõudmist vaid ühes linnas korraga, esimest korda toimub üritus viies linnas samal ajal. 

Osalemas näeb nii kogenud sõudjaid kui harrastajatest huvilisi. Peale Pärnu sikutatakse sõudeergomeetreid Tallinnas, Tartus, Narvas, ja Viljandis. 

Peale võistkondade jõuproovi on plaanis püstitada maailmarekord. Soov tuua järjekordne sisesõudmise tippmark koju on Reti Joandil ja Tiina Kaptenil. Naised jagavad ergomeetrit Tallinnas ja annavad endast kõik, et pidada ööpäev vastu rekordigraafikus. Maailmarekordiks peavad nad läbima üle 270 kilomeetri samal sõudeergomeetril.

Mõni harrastaja kavatseb sõita ööpäeva jagu individuaalselt, näiteks tartlased Hanna-Liisa Ennet ja Markel Pärnsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles