33 Pärnu sõudeentusiasti sikutasid ergomeetrit 24 tundi jutti

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sõudelegend Jüri Jaanson täna hommikul Pärnu sõudeklubis 24 tunnisele ergomeetrisikutamise üritusele punkti pani, näitas kuvar, et Pärnu sõudmisefännid olid ööpäeva jooksul läbinud ligemale 360 kilomeetrit.
Kui sõudelegend Jüri Jaanson täna hommikul Pärnu sõudeklubis 24 tunnisele ergomeetrisikutamise üritusele punkti pani, näitas kuvar, et Pärnu sõudmisefännid olid ööpäeva jooksul läbinud ligemale 360 kilomeetrit. Foto: Kuvatõmmis videost

Kui sõudelegend Jüri Jaanson täna hommikul Pärnu sõudeklubis 24tunnisele ergomeetri sikutamisele punkti pani, näitas kuvar, et Pärnu sõudmisfännid olid ööpäevaga läbinud ligemale 360 kilomeetrit ehk sõitnud Kuressaarest Võrru või Keilast Stockholmi.

Eile hommikust täna hommikuni sikutasid Pärnu ja veel nelja Eesti linna sõudefännid 24 tundi järjest ergomeetrit. 33 Pärnu sõudeentusiasti, kelle hulgas leidus nii tegevsportlasi, harrastussõudjaid, sõudeveterane kui invasprtlane, läbisid selle ajaga 359 289 meetrit.

Sõit Pärnus algas nõnda, et iga 30 minuti järel võttis samal ergomeetril koha sisse järgmine sportlane. Sellises rütmis jätkus sõit üheksa tundi ehk kella kaheksani õhtul. 

Seejärel muutus sõudjate kiusatus ergomeetrile istuda aga niivõrd suureks, et 30 minutit enam oodata ei jõutud ja vahetused järjest tihenesid. Nii mindi pooletunnistelt vahetustelt üle 15minutistele ja veerandtunnistelt omakorda kümneminutistele. 

Lõpukiirenduses läks sõit niivõrd pingeliseks, et viieminutised vahetusedki näisid liiga pikad ja võistlus lõpetati minutiste lõikudega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles