Pärnu osavallakogud kogunevad järgmisel nädalal

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kaart.
Pärnumaa kaart. Foto: Urmas Luik

Valimiskomisjon kinnitas Audru, Paikuse ja Tõstamaa osavallakogu liikmete nimekirjad, kohalike elanike esindusorganid kogunevad järgmisel nädalal.

Audru osavallakogu koosolek toimub teisipäeval, Tõstamaa oma kolmapäeval ja Paikuse oma neljapäeval. Kõik koosolekud algavad kell 15.

Osavallakogudesse kuuluvad osavalla territooriumilt Pärnu linnavolikokku valitud rahvaesindajad ja häälte arvult järgmised. Kui rahvaesindaja ei saa või ei taha osavallakogu töös osaleda, tuleb tema asemele asendusliige.

Audru osavallakokku kuulub 15 liiget. Neist kuus on Pärnu linnavolikokku valitud või nende asendusliikmed.

Siim Suursild ja Peep Tarre töötavad linnavalitsuses ega saa osavallakogus olla. Meelis Tiido elukoht pole enam Audru osavalla territooriumil. Karmo Näkk loobus osavallakogu, Priit Annus linnavolikogu liikme kohast.

Paikuse osavallakogus on 13 liiget. Neist Kuno Erkmann ja Heldur Paulson on linnavolikokku valitud, kuid Paikuse osavallakeskuse juhatajaks valitud Erkmann ei saa linnavolikokku ega osavallakokku kuuluda. Aare Külaots ei soovinud osavallakogus töötada.

Tõstamaa osavallakogus on seitse rahvaesindajat. Neist Toomas Rõhu on linnavolikokku valitud, ülejäänud valimistel saadud häälte arvu järgi järgmised. Eve Käär loobus osavallakogu liikme kohast.

Pärnu ühinemislepingu kohaselt on osavallakogude ainupädevuses üksnes kodanikeühenduste projektitoetused ja esindajate nimetamine. Üldplaneering, arengukavad ja investeeringute kavad tuleb nendega kooskõlastada, ülejäänud Pärnu linna õigusaktide kohta on võimalik enne nende vastuvõtmist arvamust avaldada.

Osavallakogu arvamusega arvestamine sõltub poliitilisest kultuurist. Linnasekretär Tiina Rohti sõnutsi on otsustusprotsess korraldatud nii, et osavalla elanike huve puudutavaid eelnõusid arutatakse esmalt osavaldades.

Osavallakogude liikmed

Audru

1. Mati Sutt

2. Jaanus Põldmaa

3. Eino Ojandu

4. Kai Oraste

5. Merle Lillak

6. Ülle Runnel

7. Ado Kirsi

8. Toomas Aaviste

9. Marge Tuul

10. Maia Penu

11. Viktor Iljin

12. Rita Kurgu

13. Jekaterina Kuru

14. Toomas Rehe

15. Sirje Suurevälja

Paikuse

1. Heldur Paulson

2. Marika Valter

3. Ardo Aasa

4. Alar Laneman

5. Mait Talvoja

6. Kristjan Õunpuu

7. Aivar Ild

8. Annika Põltsam

9. Tarmo Vanamõisa

10. Valter Landing

11. Eero Rändla

12. Oliver Kikas

13. Raiko Hiis

Tõstamaa

1. Toomas Rõhu

2. Madis Veskimägi

3. Tõnu Salu

4. Mark Soosaar

5. Karoliine Kask

6. Anu Randmaa

7. Mati Lehola

Andmed: osavallakogu valimiskomisjon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles