Mängult või päriselt

, Pärnu Mai lasteaia õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lasteaednike ühendus Avastusõpe korraldas muuseumis ilmateemalise koostöö- ja kogemuspäeva.

Sellel osales 17 lasteaia 35 esindajat. Üritusel said pedagoogid põhjaliku ülevaate ilmastiku eripäradest ja proovisid koolieelikutele loodud muuseumimängu.

Päeva esimeses pooles jagas teadmisi Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmateenistuse sünoptik Ele Pedassaar, kes alustas esinemist ilmateemalise laulukesega. Ta tutvustas põhjalikult meteoroloogi tööülesandeid, ilmamudeleid ja andis näpunäiteid, kuidas lastega pildi abil määrata tingmärkidega ilmastikunähtusi.  

Ürituse teises pooles tutvustas Pärnu muuseumi pedagoog Tiit Kask eelmise aasta üht mahukamat üle-eestilist muuseumiprojekti, laste ja noorte festivali "Avatud mänguväljad". Pärnu muuseumimäng „Mängult või päriselt“ valmis koostöös Avastusõppe aktiivi liikmetega. Mängu koostasid muuseumipedagoog Kask, Kaidi Truus, Silja Kaur, Margarita Kask ja Halliki Tammiste.

Mänguväli on mõeldud 4–7aastastele, kuid põnevat avastamist pakub algklasside õpilastelegi. Lastel avaneb võimalus koos rühma või vanematega mänguliste töölehtede abil käia retkel kiviajast tänapäevani, kus Muuseumihiir kutsub neid otsima, uurima ja avastama.

Koostööpäevast osavõtjad said kogemuse muuseumimängust ja teadmise, kuidas lasteaiarühmadega selles osaleda.

Ühenduse Avastusõpe aktiivi liikmed on Kaur, Margarita Kask, Truus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles