Politsei käsutas kaldale jõejääl jalutanud lapsed

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi. Pilt on illustratiivne ja pärineb varasemast ajast.
Pärnu jõgi. Pilt on illustratiivne ja pärineb varasemast ajast. Foto: Urmas Luik

Täna kella 13.30 ajal sai häirekeskus mitu teadet inimestelt, kes silmasid Paikuse alevis Reiu silla lähedal Pärnu jõe jääl lapsi. Politsei käis kohapeal ning üks 14aastane ja kaks 13aastast poissi said ohutult kaldale.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla teatel võttis politsei ühendust jääl viibinud laste vanematega.

Paikuse piirkonnapolitseinik Kristi Vahi tänas tähelepanelikke inimesi ja hoiatas, et praegu on Pärnu jõe ja lahe jää veel liiga nõrk, et inimest kanda ja sinna minek on ohtlik. "Laste uudishimu on mõistetav, aga lapsevanematel tuleks veekogudega seonduvat ja jääl liikumisega kaasnevaid ohte kindlasti selgitada," lisas Vahi.

"Kõik, kes näevad veekogul inimesi, eriti lapsi, ärge mööduge ükskõikselt. Teie tähelepanelikkus võib päästa elu," pani inimestele südamele Lääne päästekeskuse ennetaja Piret Seire.

"Lapsevanematel palume laste, eriti varateismeliste poistega rääkida praegustest jääoludest ja riskikäitumisega kaasnevatest ohtudest," rääkis Seire. "Uisutamiseks tuleks alati eelistada tehislikult loodud liuvälju."

Veekogul hätta sattudes tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles