Masinate hind hakkab põllumeest kägistama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Taliviljaga on täpselt nii, et kevad näitab. Enne ei tasu isegi väga pabistada,” ütles OÜ Vändra tootmisjuht Kaido Madisson, silmitsedes talirapsi põldu.
“Taliviljaga on täpselt nii, et kevad näitab. Enne ei tasu isegi väga pabistada,” ütles OÜ Vändra tootmisjuht Kaido Madisson, silmitsedes talirapsi põldu. Foto: Urmas Luik

Kuigi taliharjapäev poolitab talve, pole rahvakalendril enam loodusega seost, sest vähemalt lääneosas ei ole lumevaipa ollagi ja külmetavad paljad põllud ei lase külvaja laupa murekortsudest sileneda.

Nädalapäevad tagasi vaatas OÜ Vändra tootmisjuht Kaido Madisson talivilja külve üle ja möönis Allikõnnu külas rapsipõllu veeres, et taim on ilus, vars ega ükski osa pole liigniiskuse kiuste mädanema läinud.

“Kui nüüd tuleks kerge külm ja siis selle peale väike lumi, poleks hullu, aga kevad näitab. Enne ei tasu isegi väga pabistada,” nentis Madisson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles