Pärnu näitas liiklusseires häid tulemusi

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelmise aasta lõpus tehtud liikluskäitumise seire tulemused näitavad, et Pärnu autojuhid ja jalakäijad peavad liikluseeskirjast kinni keskmisest paremini.

Fooritulede nõuetest kinnipidamist autojuhtide seas mõõdeti linnas kahes kohas: Kaubamajaka ristmikul ja Tallinna maantee viimasel ristmikul. Kollast foorituld eiras Pärnus 36 protsenti juhtidest, samal ajal kui Eestis keskmiselt ei pidanud seda millekski 58 protsenti.

Punase tule eirajate protsent oli Pärnus kuus, kogu Eestis 14. Tallinna maantee ristmikul rikkujaid ei leidunud.

Jalakäijatest otsustas vaatluse ajal keelava tulega teed ületada üheksa protsenti pärnakaid. See tulemus on ligemale kaks korda parem Eesti keskmisest 16 protsendist. Kui kogu riigis eiravad foorituld enim mehed, siis Pärnu eripärana on statistika põhjal hooletuimad jalakäijad hoopis vanurid.

Keskmisest mõnevõrra vähem annavad roolisolijad Pärnus teed reguleerimata ülekäiguradadel: kogu Eestis sõideti jalakäija eest läbi 41 protsendil jälgitud kordadest, Pärnus oli see number 45.

Samuti vaadeldi kahes kohas autohtide turvavarustuse kasutust. Neid tulemusi Pärnu kohta eraldi ei avalikustatud, kuid riigis paistavad turvanõuete korrektse täitmisega silma juhid ja esiistmel kaasa sõitjad.

Tagaistmel kasutatakse turvavarustust õigesti enim juhul, kui seal istub laps: seda tehti 95 protsendis vaadeldud autodest. Täiskasvanud kinnitavad vöö 77 protsendil juhtudest.

Maanteeameti tellitud seire jooksul tehti 55 välivaatlust Eesti eri piirkondades: suuremates linnades, väikelinnades ja asulavälistel maanteelõikudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles