Astrid Hindriks: Kas laseme kauplusel naabritele koti pähe tõmmata?

Astrid Hindriks
, linnakodanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jannseni tänava Rimi planeeringu kõige tundlikumad teemad on liiklus ja parkimine.
Jannseni tänava Rimi planeeringu kõige tundlikumad teemad on liiklus ja parkimine. Foto: Ants Liigus

Nüüd, kui Audru ja Tõstamaa on nabanööriga seotud Pärnu linnaga, on tõusnud vajadus, et Jannseni tänaval Tõstamaa suunas oleks nüüdisaegne pood, kust kodu poole sõitvad pered saaksid osta vajaliku toidukraami ühest kohast. Olles osa Pärnu linnast, suureneb osavaldade elanike roll pisi-Pärnu tööjõus, kasutatakse rohkem avalikke teenuseid, lapsed saavad haridust keskuse koolides. Peame mõtlema kümme aastat ette, kui kavandame pikaks ajaks linnale tähtsat strateegilist objekti. Tegemist on uute linnaelanikega, kes on sunnitud kasutama isiklikku autot oma argitoimetusteks.

Mis probleem on Rimi arendusega? Juba praegu on Jannseni tänava alguses mure liiklusskeemi ja parkimisega. Seadus näeb ette, et parkimine peab olema lahendatud oma kinnistu piires ja kinnistust 20 protsenti olgu roheala. Siin ongi naabritele kott pähe tõmmatud: Rimi parkimine on lahendatud põhiliselt Uus-Sauga tänava algu­se parklaga, kus on linna ühistranspordi rada. Ainuke rohealagi asub just siin.

Milline on Rimi oma territoorium? Algus on Tallinna maantee Neste tankla Siimu silla poolne serv, lõpp vana sauna välismüür. Selle territooriumi piires peab olema lahendatud nii parkimine kui 20 protsenti roheala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles