Riiklikku spordipreemiat sihivad sõudjad ja kergejõustiklane

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudmine.
Sõudmine. Foto: Raigo Pajula

Riiklike spordipreemiate kandidaatideks esitati tänavu kultuuriministeeriumile 41 inimest, kelle seast leiab mitu Pärnumaa inimest.

18 elutööpreemia kandidaadi hulgast leiab teeneka sõudetreeneri Matti Killingu, kelle esitasid sõudeliit, spordiseltsid Kalev ja Jõud, Pärnu spordiliit ja Pärnumaa spordiliit.

Elutööpreemiale kandideerib samuti arutamise ja sõudmise arendaja Jaan Tults, kelle esitasid sõudeliit ja aerutamisföderatsioon.

Riiklik spordi elutööpreemia määratakse isikule, kelle aastatepikkune panus Eesti sporti on pälvinud avalikkuse kõrge hinnangu ja kelle elutöö on olnud eeskujuks noorele põlvkonnale. Mõlema elutööpreemia suurus on 40 000 eurot.

23 aastapreemia kandidaadi seast leiab Vändrast pärit kergejõustiklase Janek Õiglase, kes eelmisel aastal saavutas kergejõustiku MMil kümnevõistluses neljanda koha. Õiglase esitas kergejõustikuliit. Samuti pretendeerivad aastapreemiale Eesti paarisaeruline neljapaadi meeskonna sõudjad Kaur Kuslap, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo, kes tulid MMil pronksile ja meeste treeneri Matti Killingu. Sõudetiimi esitaja on sõudeliit.

Aastapreemiaid antakse välja kuus. Auhinna määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel, panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või -teadusesse eelmise kalendriaasta jooksul. Iga aastapreemia suurus on 9600 eurot, kollektiivi tunnustamisel jaotatakse rahasumma liikmete vahel võrdselt. Preemiasaajad otsustab Eesti spordi nõukogu ettepaneku alusel valitsus.

Preemiad antakse üle 20. veebruaril Haapsalus Läänemaa ühisgümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles