Suigu kingib riigi juubeliks lood ja legendid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Võlla küla mehe Johannes Tilga kodulooline käsikiri ringles neli aastakümmet kohalike käes, ülehomme jõuab see kohalikeni raamatuna kui kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. Juubelikingituse “pakkisid” Suigu piirkonna külade kultuuriseltsi juhatuse liikmed Viiu Tamla ja Veronika Uussaar. Naiste entusiasmi toetas Are vald ja kohaliku omaalgatuse programm.

“Arvasime, et nüüd võiks selle käsikirja raamatuna välja anda ja kohe­ alguses otsustasime, et kuna käsikiri tugineb mälestustele, siis ei pretendeeri me ajaloolisele tõele ega hakka sellest vigu otsima ja neid parandama, sest inimesed mäletavad asju erinevalt,” tõdes Suigu raamatukogu juhataja Viiu Tamla, näidates veel trükisooja kogumikku “Suigu piirkonna lood ja legendid”.

Raamatu esikaanel on Laura Pohlaku joonistus koolimajast, mida kohalikud plaanisid Suigu külla ehitada Eesti ajal ning joonisedki olid tehtud, aga rajamata see esinduslik kahekorruseline hoone jäigi. Tagakaanel näeb koolimaja asendiplaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles