Sepa talu perenaine kudus riigi juubeliks 100 linikut

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Need linikud pühendas Lii Kõnnusaar Eesti juubelile, siin on tema mitme aasta käsitöö,” näitas näituse üks korraldajaid Viiu Tamla pitsilisi kudumeid.
“Need linikud pühendas Lii Kõnnusaar Eesti juubelile, siin on tema mitme aasta käsitöö,” näitas näituse üks korraldajaid Viiu Tamla pitsilisi kudumeid. Foto: Mailiis Ollino

Sepa talu perenaine Lii Kõnnusaar ütleb, et ta kudus 92 linikut ja kaheksa päevavarju, nii saabki riigi suurjuubeliks 100 eset kokku. Uudses Tori vallas Suigu seltsimajas näeb tema näputööd homme, kui kohaliku kultuuriseltsi algatusel avatakse seal Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud näitused “100 linikut Eestile” ja “Suigu piirkonna külade olulised hooned” ja esitletakse raamatut “Suigu piirkonna lood ja legendid”.

“Mul on seal viimase kümne aastaga kootud linikud – kõik pitsilised ja enamasti valged, sest mulle ei meeldi värvilisi teha. Päevavarjud on ka valged ja pitsilised,” rääkis Kõnnusaar telefonitsi oma kodunt Tabria külast. “Loomapidamist meil enam ei ole ja maal on talveõhtuti aega lahedalt käes. Need, kes teavad minu käsitööhuvi, kingivad materjali ja mustrid võtan enamasti Saksa ajakirjast Anna.”

Näituse ülespanekule võtab agar käsitöömeister appi naiskonna, sest 100 ühiku ülessättimine üheks õhtuks võtab aega nagu pärast kokkupakkiminegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles