Rakvere meelitab kultuurse välisturisti Pärdi radadele

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti turismikorraldajad kuulavad Rakvere keskväljakul Arvo Pärdile pühendatud skulptuuri juures Kaja Visnapuud.
Eesti turismikorraldajad kuulavad Rakvere keskväljakul Arvo Pärdile pühendatud skulptuuri juures Kaja Visnapuud. Foto: Monika Sooneste

Rakveres käinud reisikorraldajad olid siiras vaimustuses võimalusest käia mööda maailmakuulsa helilooja Arvo Pärdi radasid.

Pärast Pärdi skulptuuri valmimist Rakvere keskväljakule on välja mõeldud turismimarsruut, mis viib külalised giidi saatel jalutades kesklinnast Pärdi kunagise kooli ehk Rakvere gümnaasiumi juurde, gümnaasiumis asub ka Pärdi annetatud raha eest ostetud tiibklaver, sealt siirdutakse Pikale tänavale ja peatutakse esmalt linnakodaniku majamuuseumis, kus on Pärdi enda kunagine klaver, ning jalutuskäik lõpeb kirikutornis Pärdi komponeeritud teose saatel.

Turismitöötaja Monika Sooneste ütles, et kuna Pärt on välismaalaste seas väga tuntud, siis just intelligentsemale osale läheb selline “toode” väga hästi korda. Näiteks pälvis Arvo Pärt üleeile Briti klassikalise muusika auhindade jagamisel aasta helilooja auhinna.

“See on täiesti uudne ja värske asi, mis reisikorraldajad vaimustama pani, nad nägid, et Rakveres võib täiesti jalutada,” ütles Sooniste MTÜst Lääne-Viru Turism.

Pärdi rajal on giidiks sihtasutuse Virumaa Muuseumid töötaja Kaja Visnapuu ning kogu ringkäigu kestuseks kujuneb poolteist tundi.

Rakveres käinud 21 reisikorraldajat Tallinnast ja Tartust olid positiivselt üllatunud, sest paljud polnud siin ammu olnud ning leidsid mõndagi avastamisväärset.

“Rakvere linnaruum polegi pakettides olnud, on olnud linnus või Aqva, aga nüüd on lisandunud ka uusi asju just kultuurilembestele turistidele, näiteks Kriisade orelitöökoda,” rääkis Sooneste. Uut on linnuseski, sinnapoole on teel maskott, rüütel Otto, kes hakkab noori lõbustama juunikuus.

Eesti reisikorraldajate kolmapäevase tutvumisreisi Rakverre ja Lääne-Virumaale korraldasid MTÜ Lääne-Viru Turism ja Lääne-Viru maavalitsus.

Lisaks Arvo Pärdi radadele ja Hardo Kriisa orelitöökojaga tutvumisele käidi Põlulas Metsiku Piisoni Saloonis, uudistati Muuga mõisat ja lõpetuseks mindi Virumaade piirile Avinurme, kus tutvuti nii elulaadikeskuse kui puiduaidas pakutavate põnevate töötubade ja käsitöömeistrite toodetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles