Muinsuskaitseamet toetab Eliisabeti kiriku remonti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisabeti kirik saab katuse uuendamise esimese etapi töödeks 70 000 eurot­.
Eliisabeti kirik saab katuse uuendamise esimese etapi töödeks 70 000 eurot­. Foto: Mailiis Ollino

Tänavu toetab muinsuskaitseamet pühakodade säilitamise programmist Pärnumaal Pärnu Eliisabeti kiriku katuse remonti ja Sindi Jumalailmumise kiriku renoveerimise jätkuprojekti.

Eliisabeti kirik saab katuse uuendamise esimese etapi töödeks 70 000 eurot. Jätkuvad tööd Sindi Jumalailmumise kirikus, kus sel aastal korrasta­takse eeskoja ja torniga külgnevad katused. Selleks on mõeldud 55 964 eurot toetust.

Kokku eraldatakse 2018. aastal pühakodade restaureerimistöödeks 606 100, pühakodade kunstivara konserveerimiseks 13 177, projektdokumentatsiooni koostamiseks 13 700 ja piksekaitsmete ja signalisatsiooni paigaldamiseks 11 655 eurot. Toetuste reservi jääb tänavu 15 854 eurot.

Muinsuskaitseameti teatel näitab pühakodade programmi esitatud taotluste kogumaht, et Eesti arhitektuuripärandi üks väärtuslikumaid osi vajab järjepidevat hoolt. Kokku taotleti töödeks üle nelja miljoni euro, programmi eelarve on viimasel seitsmel aastal püsinud 660 500 euro ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles