Noored eelistavad rahvusvahelist keeletesti

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa keskkooli abituriendid Oskar Tamm (paremal) ja Jonathan Jyrki­ Petrelius kuuluvad nende noorte sekka, kes sooritasid sel õppeaastal riigieksami asemel rahvus­vahelise keeleoskust tõendava keele­eksami.
Tõstamaa keskkooli abituriendid Oskar Tamm (paremal) ja Jonathan Jyrki­ Petrelius kuuluvad nende noorte sekka, kes sooritasid sel õppeaastal riigieksami asemel rahvus­vahelise keeleoskust tõendava keele­eksami. Foto: Erakogu

Kuigi enamikul abiturientidest on kohustus sooritada vähemalt kolm riigieksamit, on paljud noored otsustanud piirduda kõigest kahega: juba mitmendat aastat saab inglise keele oskust tõestada Cambridge English Advanced eksamiga (CAE).

Pärnu Koidula gümaasiumis tehakse rahvusvahelisi teste juba neljandat aastat. Kui algul kasutas võimalust vaid mõni õpilane, siis suurem hulk noori avastas need mullu. Koidula kooli õppejuhataja Ille Rohtlaane sõnutsi on üks testi tegemise põhjusi see, et CAE sertifikaat on sisuliselt eluaegne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles