Kalev Vilgats: Kinnisvaramaks pole hea mõte (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorteri asemel eelistavad noored elamispinna päriseks osta.
Üürikorteri asemel eelistavad noored elamispinna päriseks osta. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Viimsi vallavanem Siim Kallas on tulnud välja mõttega maksustada kinnisvara. Minu arvates ei ole see hea mõte ja aegki selle esitamiseks pole valitud kõige parem. Vaevalt küll, et Kallas seeniori ettepanek võiks mõjutada Kallas juuniori pürgimist Reformierakonna esimeheks, aga valijaid pelutaks küll. Mine tea, saavad oravad äkki 2019. aastal võimule ja ongi jälle uus maks kukil.

See, et sõltumata võimulolijast püütakse otsida eelarve täiteks juurde maksutulu, on arusaadav ja põhimõtteliselt on ju kinnisvara lihtne maksustada. Kui palju on meil kinnisvara, millelt riik saaks matti võtta?

Minu suhteliselt suurest tutvusringkonnast leiab kaduvvähe selliseid inimesi, kellel oleks mitu­ korterit või maja. Paljudel vanematel inimestel on küll remonditud ja korras korter, kuid sageli hruštšovkas. Hea, kui korteriühistul pole suurt laenukoormust, mida elanikud niigi kuukaupa osamaksetena maksavad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles