Bussijaama avamine ootab paberimajanduse taga

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiv Pärnu bussijaam.
Valmiv Pärnu bussijaam. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuki sõnutsi on Pärnu uus bussijaam peaaegu valmis, kuid paberimajandust on palju. Seetõttu on keskus loobunud lootusest terminal avada 1. veebruariks, nagu seni plaaniti.

"Enamik ehitajaid on objektilt nüüdseks lahkunud, mööbel ja tablood paigaldatud. Sisuliselt on terminal valmis, kuid objekt pole vastu võetud, sest tellija peab 100 protsenti veenduma, et ehitus on varjatud puudusteta," selgitas Kärpuk.

Linnavalitsuse ehitusjärelevalveteenistuse juhataja Maire Nigul ütles, et tema teada ei tohiks bussijaamaga probleeme esineda, mille tõttu peaks häirekella lööma: käib tavaline kasutusloa menetlus ja oodatakse kooskõlastusi eri ametiasutustelt.

Kärpuk tunnistas, et aega võtab pileti eelmüügiõiguste saaminegi. 

"Süsteeme on palju. Näiteks Ecolines, Lux Express ja Tpilet müüvad eri keskkonnas ja neilt igaühelt peame saama eraldi õiguse pileteid müüa," rääkis ta. "Samuti tuleb vedajatega veel jaama kasutamise lepingud sõlmida."

Ülalnimetatud asjaolude tõttu arvab Kärpuk, et bussijaama eeldatav avamisaeg jääb loodetavasti veebruari esimesse poolde.

"Konkreetset avamisaega lubama ei hakka. Ametliku avamispeo jätame eeldatavasti hoopis kevadesse, kui bussijaam on mõnda aega töös olnud ja mured kindlalt seljataga," avaldas ta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles