Kihnu Majanduse OÜ eraldas veised jäätmetest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Põllumajanduse osaühingut juhib Ene Laine, kes on kariloomadega maast-madalast kokku kasvanud.
Kihnu Põllumajanduse osaühingut juhib Ene Laine, kes on kariloomadega maast-madalast kokku kasvanud. Foto: Urmas Luik

Kihnu Majanduse OÜ logolt leiab veise kujutise ja ettevõte eraldas 12. tegevusaastal piltlikult öeldes loomad jäätmetest, sest mullu sügisel jagunes osaühing kaheks: nüüd on teise poole ametlik nimi Kihnu Põllumajanduse OÜ.

„Jagunesime, sest meid ei peetud põllumajanduslikuks ettevõtteks, haare oli liiga lai,“ ütleb Kihnu Majanduse OÜ juhatuse liige, ettevõtja Paal Põlluste. „Otsustasime, et maahooldus, taime- ja loomakasvatus jäävad põllumajanduse poolele ja ülejäänu nagu põllumajandust toetavad traktoriteenused, ehitamine, teehoole ja jäätmetega tegelemine majanduse poolele.“

Kodusaarel on Kihnu Majanduse OÜ hangetega ehitanud Metsamaa pärimustalu juurde abihoone ja veevõtutiigi ning kapitaalremondib peamaja, millest saab SA Kihnu Kultuuriruumi kingitus Eesti Vabariigi suurjuubeliks. Suaru sadamas näitab ettevõte oma käekirja turuhoone, laste mänguväljaku ja päästekuuri juures. Maapõue on rajatud tuhandete meetrite pikkuses vee- ja kanalisatsioonitorustikke, puhastatud kaeve, paigaldatud puhasteid. Mõistetav, et majanduslikult mõeldes oli jagunemine poole tosina töötajaga firmas tulevikku suunatud samm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles