Pildid: PKHK juuksuri eriala lõpetajad sooritasid uudse kutseeksami

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile sooritasid kõik Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) 14 juuksuri eriala lõpetajat uuenenud kutseeksami. Kutseliste juuksurite vabariiklik ühendus sai kutse omistamise õiguse eelmise aasta novembris ning kuna tegemist on selle valdkonna uustulijaga, on hindamiskriteeriumid võrreldes varasemate aastatega muutunud. "PKHK õpilased olid esimesed, kes uue korra kohaselt kutseeksami sooritasid," avaldas PKHK kutseõpetaja Reet Parik.

Juuksuriõpilastel tuli tõestada oma teadmisi ja teha kaks komplektset tööd. Eksamitöö hõlmas tervikuna kogu  klienditeenindust ilusalongis, sealhulgas klientide soovide väljaselgitamist, peapesu ning seejärel juuste värvimist, lõikust ja soengut. Meeste puhul tuli samuti välja selgitada kliendi soov, teha peapesu ja seejärel lõigata juuksed ning teha soeng.

Pariku sõnade kohaselt olid PKHK õpilased esimesed, kes sellisel kujul eksamit sooritasid ning siinkohal õppis ka kutset omistav organisatsioon, kuidas eksami korraldust veel paremaks muuta. Õpetajale tundus, et eksami tempo oli õpilasesõbralikum ja tänu sellele vähem pingeline.

PKHK tähistab tänavu muu hulgas juuksuri eriala õpetamise 20. aastapäeva.

Kutseeksami komisjon

Esimees: Kerti Viru (kutseliste juuksurite vabariiklik ühendus)

Liikmed:

Kersti Suve (Revaalia Salong OÜ juhatuse liige, Itaalia tootemargi Jungle Fever importija, koolitaja)

Kaja Seppel (Intersaloni vanemmeister-stilist, koolitaja)

Liina Heck (Intersaloni vanemmeister-stilist ja Sebastian Professionali koolitaja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles