Kihnu Virve seilab laste mängunurgas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Kihnu Puukoi juhataja Enno Tšetšin näitab mängulaeva Kihnu Virve, mis “sõidab” üle väina iga ilmaga.
OÜ Kihnu Puukoi juhataja Enno Tšetšin näitab mängulaeva Kihnu Virve, mis “sõidab” üle väina iga ilmaga. Foto: Urmas Luik

Kihnu lasteaias mängivad mudilased laevaga, mis neid suurele maale viib ja koju tagasi toob – see on reisiparvlaeva Kihnu Virve puitkoopia, mille valmistas OÜ Kihnu Puukoi.

Ettevõtte juhataja Enno Tšetšin rääkis, et mõtte meisterdada puidust praam andis talle tütrepoeg Theodor, kes pärast laevasõitu mängis kodus mingitest asjadest kokku pandud “praamiga”, kuidas aparell tõuseb ning autod sõidavad peale ja maha.

“Mõtlesime, et teemegi Kihnu Virve, teeme praami poisile. Väimees tegi arvutis kavandi, detailid peavad olema väga täpsed, aparell lahti käima ja lukustuma. Siin ei ole ühtegi detaili liimitud, vaid need on omavahel sobitatud,” seletas Tšetšin, kes kohalikele on Pärna Enno.

Puutöömeistri jutu järgi katsetas temagi, tegi viis–kuus Kihnu Virve maketti enne tulemuseni jõudmist. Proportsioonid pole võrreldavad päris laevaga, sarnasus seevastu on kui üks ühele.

Kusjuures meenena või mänguasjana mõeldud praami võib kasutada näiteks maiustuste alusena, sest tekk on sedavõrd mahukas.

AS Kihnu Veeteed on puidust Kihnu Virvet kasutanud kingitusena, laevafirmale on osaühing valmistanud veel Soela ja Ormsö koopiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles