Pildid: Pärnumaa teedele langes kamaluga lund

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunani kestnud tihe lumesadu muutis teed ja tänavad talviseks. Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskus hoiatas, et teedel püsib suur jäiteoht.

Nii linnas kui maanteel võis näha, kuidas autojuhid olid libedal teel sõites tavalisest ettevaatlikumad.

Hommikupoolikul juhtus Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Jädiveres ahelavarii, mis ligemale kolmeks tunniks maantee sulges, veidi enne keskpäeva juhtus õnnetus ka ümbersõiduteel, mis sealgi liikluse kinni pani.

Ühe hommikupoolikul Pärnust Tallinna sõitnud mehe jutu järgi kulus tal ühest linnast teise jõudmiseks neli ja pool tundi. Heade teeoludega läheb samal otsal veidi alla paari tunni.

Politseil oli pärastlõunaks teada neljast Pärnumaal juhtunud väiksemast õnnetusest, milles inimesed viga ei saanud.

Teehooldajatel on varahommikust saati olnud tihe tööpäev.

Pärnus tööd teinud Postimehe fotograaf Sander Ilvest rääkis, et linnatänavatel ja Pärnu ning Tallinna vahelisel maanteel olid olud talvised kuid tee enam-vähem lumest puhas. Suurelt teelt väiksemale maanteele keerates oli tee aga väga libe.

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse teatel olid pärastlõunal teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt soolalumesegused. Mitmes kohas on saju tõttu nähtavus teedel piiratud. Hoolimata hooldetöödest tuleb liiklejatel arvestada nii lumiste kui ka libedate lõikudega.

Ilmaprognoosi kohaselt õhtul lumesaju jätkub, kohati tuiskab. Lääne pool sajab paiguti vihma ja lörtsi, tekib udu. Öösel tuleb Ida-Eestis lund, lörtsi ja vihma. Lääne pool sajab vaid mõnes kohas, mitmel pool on udu. Pärast keskööd sajuvõimalus väheneb. Vastu hommikut võib Lõuna-Eestis sadada kohati kerget lund või lörtsi. Õhutemperatuur langeb öösel miinuspoolele.

Jäiteoht püsib suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles