Kalev Vilgats: Kallutatud jõud

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Segane lugu, mis on hakanud harg­nema Liu sadama kalatsehhi ümber, toob meelde slikerdamise, susserdamise ja skeemitamise grand old man’i Villu Reiljani kuldsed sõnad: “Kahjuks on kuskil struktuurides jõud, kes on kallutatud”. Millised jõud on kallutatud kõnealuses juhtumis, võib vaid aimata.

Selge on niipalju, et põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) nõuab kalatsehhi ehituseks eraldatud rahast tagasi üle 158 000 euro. Põhjus on selles, et hoonet ei kasutata sihipäraselt, st seal ei külmutata ega säilitata rannakalurite räime, vaid fileeritakse mujalt sisse veetud ahvenaid.

Võib küsida, miks noritakse, kalandusega seotud töö ju käib. Kas tasub teise kala pärast kella lüüa? Võib-olla ei tasukski, kui ei selguks muidki asjaolusid. Näiteks, et hoone on kaaperdatud ja osa kalureid üldse minema löödud ning tsehhi kasutab vaid üks osaühing oma äri eduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles