Jannseni preemia anti üle Koidula muuseumi aiapeol

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis 90aastaseks saav Arnold Anton on kogu elu osalenud pillimehe ja orkestrijuhina Pärnu muusikaelus.
Juunis 90aastaseks saav Arnold Anton on kogu elu osalenud pillimehe ja orkestrijuhina Pärnu muusikaelus. Foto: Ants Liigus

Laupäeval õnnitleti Pärnu Koidula muuseumi aias vastset Jannseni preemia laureaati, muusikaajaloo uurijat Arnold Antonit ja anti üle AS Wendre poolt tänavu esimest korda sisseseatud kultuuripreemia näitleja Jüri Vlassovile.

Tänavuse väikese Jannseni ehk Pärnu Postimehe preemia pälvis Saksamaal elav ajakirjanik Aino Siebert, kellel töökohustuste tõttu ei õnnestunud pidulikul üritusel osaleda.

Pärnu olulisima kultuuripreemia, Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna vastuvõtmise järel ütles laureaat Arnold Anton end olevat ülimalt liigutatud sellest, et tema tagasihoidlikku panust Pärnu kultuuriellu on nii tähtsa preemia vääriliseks peetud.

Kultuuritunnustajate lisandumise üle tundis heameelt Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, kes märkis, et on tore, kui kultuuritegijate märkajaid ja tunnustajaid juurde tuleb. Ta avaldas lootust, et Wendre eeskujule leidub järgijaid.

Näitleja Jüri Vlassovile preemiat üle andes ütles AS Wendre juhatuse esimees-tegevdirektor Vahur Roosaar: “AS Wendre on eelkõige Pärnu ettevõte ning meile on oluline, et Pärnul läheks hästi igas valdkonnas. Kultuuripreemia on meie panus Pärnu kultuuriellu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles