Värvilistes sünnitustubades on ilmale tulnud paarsada beebit

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiest remonditud sünnitustoast kahes on vann.
Viiest remonditud sünnitustoast kahes on vann. Foto: Sirle Matt

Helge ja värvikireva ilme saanud Pärnu haigla sünnitustoad avati pidulikult täna, kuid ruumid valmisid kuu tagasi. Sestap on äsja remonditud palatites ilmavalgust näinud juba üle 200 beebi. Tänagi sündis üks tüdruk ja pärastlõunal oodati veel ühe lapse ilmaletulekut.

Uue kujunduse sai viis sünnitustuba, kuhu naine paigutatakse kohe pärast haiglasse tulekut ja kus beebi ilmavalgust näeb. Kahes ruumis paikneb vann. Pärnu haigla naiste- ja lastekliiniku juhataja Kadri-Liina Vahula jutu järgi muutub vanni sünnitamine üha populaarsemaks.

Vahula rääkis, et uue abivahendina võeti remonditud tubades kasutusele sünnituslinad, mille küljes saab naine ennast sünnitusasendis hoida. Omajagu tegemist oli linade lakke riputamisega, sest need peavad kindlalt püsima.

Veel on sünnitajal mugavuse huvides kasutada kott-toolid, suured pallid ja järi. Vahula sõnas, et sünnitusasend on naise valik. "Meie ei sunni ega keela midagi, vaid üritame aidata, nagu tema tahab," seletas arst.

Uue abivahendina vastremonditud tubades võeti kasutusele laes rippuvad sünnituslinad.
Uue abivahendina vastremonditud tubades võeti kasutusele laes rippuvad sünnituslinad. Foto: Sirle Matt

Renoveeritud tubadel on igaühel oma teema: meri, mets, lilleaas, põld ja jõed-järved. Vahula ütlust mööda võtavad looduspildid seintel maha sünnitusärevust ja stressi. "Kui tunned ennast turvaliselt, kulgeb sünnitus kergemalt," kinnitas ta.

Tubadesse tellitakse kogu seina kattev kapp, mis annab tubadele funktsionaalsust ja ökonoomsust juurde. Mähkimislaudki integreeritakse uue mööbli sisse.

Remondiga tehti algust juba läinud aasta mais, kuid vahepeal tuli ehitajat vahetada, kuna too vedas Vahula väitel igal sammul alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles