Kontserdimajas mängib üle 100 mandoliini

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana jäädvustus mandoliini kuldaegadest Eestis – Viluste kooli mandoliiniorkester õpetaja Meinhard Sumeriga.
Vana jäädvustus mandoliini kuldaegadest Eestis – Viluste kooli mandoliiniorkester õpetaja Meinhard Sumeriga. Foto: Erakogu

Eesti 100. aastapäeva kuul tuleb riigi neljas suuremas kontserdisaalis kokku üle 100-liikmeline mandoliiniorkester, kus osalevad igas vanuses mängijad kõikjalt Eestist. Pärnumaalastest kuulub nende hulka Võidula rahva­maja juhataja ja torupillimängija Lea Toom, kes videosalvestises oma mälestused esimestest mandoliinimängu katsetustest Jõõpre koolilapsena publiku ette laotab.

Koostöös Eesti Kontserdiga ettevõtmise algatanud Saku Mandoliinide dirigent Joosep Sang märkis, et suurkontserdist võtavad osa mängijad kogu riigist, nende hulgas neli mandoliiniorkestrit, mis tegutsevad Lõuna-Eestist Tapani.

Sang põhjendab algatust sellega, et niisama kaua, kui on meil olnud riik, on mandoliini Eestis mängitud ning 1930.–1950. aastatel oli see suisa ülipopulaarne harrastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles