Linnuturistid läbivad kohustusliku koolituse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardid.
Pardid. Foto: Urmas Luik

Linnuturistide teema kerkis teravalt esile läinud sügisel kõikjal riigis, sealhulgas Kihnu saarel, kus Itaalia jahimehed väidetavalt Eesti jahiseadusest ega kogukonna reeglitest midagi ei arvanud ja kõmmutasid suvaliselt veelinde.

Arutelul Kihnu rahvamajas otsustati korraldada küsitlus, millisena näevad kohalikud jahiturismi korraldust. Küsitlus on vallavalitsuse algatusel lõppenud, kokkuvõte koostamisel ja arvamus jahimeeste seltsile edastamisel.

Jahimeeste seltsi ümarlauas veebruari alguses toetati jahikülaliste lisakoolituse korraldamist selle asemel, et hakata orintoloogiaühingu ettepanekul jahti piirama. Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi Tõnis Kortsi arvates on seadusemuudatuse asemel probleemile parim lahendus jahikülaliste teadmiste ja teadlikkuse tõstmine.

"Olukorras, kus lindude tekitatud kahjud suurenevad, ei ole otstarbekas rakendada küttimise piiranguid, vaid meil oleks vaja tomivaid väärtuslahendusi, mis arvestaks osapoolte, sealhulgas põllumeeste huve," selgitas Korts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles