Jaapanlasi huvitab Kihnu saar järjest rohkem

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnut kui omakultuuri piirkonna tutvustamist õppis Pärnu kolledži õppejõu Liis Juustu juhendamisel teiste hulgas Sadama öömaja perenaine Käthlin Palu (esiplaanil).
Kihnut kui omakultuuri piirkonna tutvustamist õppis Pärnu kolledži õppejõu Liis Juustu juhendamisel teiste hulgas Sadama öömaja perenaine Käthlin Palu (esiplaanil). Foto: Urmas Luik

Kihnu naised ei lõksuta talvel ahjusoojas toas kördikangast pikemaks kududes ainult telgi, vaid istuvad koolipingis ja valmistuvad kodusaart senisest mitmekülgsemalt turundama.

Hoogu selleks andis Tartu ülikooli Pärnu kolledži turismiosa­konna lektor Liis Juust, kelle näpunäidete järgi kihnlased koostavad külastajatele­ ligitõmbavaid valmis­reise, et veel enam väärtustada UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Kihnu kultuuriruumi.

“Mina käisin esimest korda Kihnus aastat viis tagasi, siis oli veel viimati jäätee. Neile seabki kogu tootearendusele piirid ligipääsetavus,” rääkis koolitaja. “Ja kui nemad võtavad oma kultuuri iseenesestmõistetavalt, siis minule oli see, kui ma sattusin Kihnu peole, üks ägedamaid kultuurikogemusi Eestis üldse.”

Juustu jutu järgi on Kihnu folkloor kui teenus turismipakettide üks osi, kuid võimalusi on rohkem ja nii pandigi koolituspäevaga paika raam, mille sees kohalikud ettevõtjad edasi toimetavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles