ETV Pärnu stuudio lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi Pärnu stuudios istub laua taga Toomas Šalda ja kaamerat suunab Verner Vilgas.
ERRi Pärnu stuudios istub laua taga Toomas Šalda ja kaamerat suunab Verner Vilgas. Foto: Urmas Luik

Veebruari algul 20 aastat tagasi tõusis päevakorda Eesti Televisiooni Pärnu korrespondendipunkti loomine. Toonane maavanem Toomas Kivimägi oli alati­ pidanud oluliseks Pärnust ETV-le info andmist, kuid regulaarselt polnud suvepealinnast riigitelevisioonile uudiseid ega muid saateid tehtud. Pärnu Postimees kirjutas, et 1990ndate algul üritas­ Madis Salum siit midagi korraldada, aga see periood jäi üsna­ lühikeseks.

Järgmine katse oli 1996. aastal, mil edastati natuke aega uudiseid­ “AK-le”, tegijateks Ivo Üpraus kaamera taga ja Christel Karits mikrofoniga. 1997. aasta lõpul levisid jutud, et Pärnu kolinud Etnofilm sõlmib peagi ETVga lepingu.

Siis aga kihutas Etnofilmi omanike vahelt läbi must kass ja Mark Soosaar müüs oma osaluse agentuurile Kaks Pead. See agentuur oli valmis Mai keskusest “AK-le” uudiseid tegema. Üpraus kinnitas, et tulevastes stuudioruumides hakatakse kohe remonti tegema, on inimesed ja pool aastat vana Beeta kaamera ja töö saab alata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles