Kassi ja hiire mäng kinolinal

, filmisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linateosed „Blade Runner”, „Täielik mäluvahetus”, „Tasu”, „Prohvet” ja „Läbi hägu” põhinevad Ameerika ulmekirjaniku Phillip K. Dicki teostel. Nüüd võib neile lisada hiljuti meie kinodesse jõudnud „Saatuse büroo” Matt Damoniga peaosas.

Noor ambitsioonikas poliitik David Norris (Matt Damon) kohtub juhuse tahtel võluva Elise’iga (Emily Blunt), kellega tal hakkab asi kohe susisema. Noored on justkui teineteise jaoks loodud, kuid saatusel on nendega hoopis teised plaanid. Vähemalt seda väidavad müstilise Saatuse büroo agendid, kelle ülesanne on jälgida, et inimesed neile ette määratud kursilt kõrvale ei kalduks. Käivitub ülipõnev kassi ja hiire mäng.

Kui vaba on ikkagi meie vaba tahe? Kas teeme ise oma otsuseid või teeb keegi kuskil kõrgemal need meie eest ära? On meil üldse valikuvõimalust? Linateose stsenarist ja lavastaja George Nolfi väitis, et tema põhiliseks eesmärgiks oli panna vaataja küsimusi esitama. Pole kahtlustki, et sellega saab „Saatuse büroo” suurepäraselt hakkama.

Kino
„Saatuse büroo”
Osades Matt Damon, Emily Blunt, Terrence Stamp.
Lavastanud George Nolfi.
1 tund ja 44 minutit.
Hinnang: hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles