Värsked pildid: Pärnu uus bussijaam seest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse arendusjuhi Taimo Tammelehe kinnitusel jääb veel vaid arvutid sisse lülitada ja bussijaam võib tööle hakata.
 

Paljud asjad Pärnu uues bussijaamas on Eestiski esimesed. Näiteks bussijuhtide puhkeruum teisel korrusel, mis tõsi, on veel sisustamata. Mujal sellist tuba pole ja kui järgmise sõiduni jääb pikk vahe, peavad bussijuhid aega veetma rooli taga istudes või kaubanduskeskuses jalutades.

Hoone ise on niisamuti esimene nüüdisaegne, just bussijaamaks projekteeritud. Tallinna bussijaam on pärit nõukogude ajast ja Tartu oma moodustab osa kaubanduskeskusest.

Peagi avatava bussijaama esimesel korrusel sõitjate ootesaalis on mööbel paigas. Tammelehe jutu järgi kasutati Eesti disainerite töid, maja ehivad näiteks kohaliku firma Vecta Designi pinglaed. WC kasutajaid üllatavad kabiinides Pärnuga seotud kelmikad plakatid.

Pagaripoiste kohvik ja R-kiosk jõuavad sisse kolida loodetavasti Eesti Vabariigi aastapäevaks.
 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles