Pärnumaa rallisõitjad näitasid Lätis head minekut

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur – Annika Arnek (Ford Fiesta).
Egon Kaur – Annika Arnek (Ford Fiesta). Foto: Eesti Autospordi Liit

Laupäeval sõideti Lätis Gulbene ümbruses Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste teine etapp. Kui avaetapil Aluksne rallil jaanuaris olid ilma- ja teeolud kohati kevadised, siis Sarma ralli kiiruskatsed kujunesid talverallile kohaseks.

Esimestest meetritest haarasid juhtohjad Nikolay Gryazin - Yaroslav Fedorov, kes katse-katselt lähimate konkurentide ees edu suurendasid.

Kui venelased läksid oma teed kohe algusest, siis poodiumi teistele kohtadele käis tihe rebimine kolme võistluspaari vahel. Lõpuks väljusid heitlusest parimana Egon Kaur - Annika Arnek (Ford Fiesta), kes küll võitjatest jäid minuti ja 21,6 sekundi kaugusele, kuid edestasid ise 25,9 sekundiga jaanuaris sõidetud Aluksne ralli võitjaid Valeriy Gorbanit - Sergei Larensit (Mini John Cooper Works WRC).

"Nagu arvata oli, tegi paks lumi olud keeruliseks ja pidamise väga muutlikuks. Koha mõttes polnud neis tingimustes paremat kohta võimalik välja sõita, aga ajalises mõttes jäi ikka sekundeid rajale," võttis Kaur hooaja teise Eesti meistrivõistluste stardi kokku.

EMV5 klassis oli poodium eestlaste päralt. Sarma ralli parimad olid Karel Tölp - Martin Vihmann (Honda Civic Type-R), kelle edu Kristo Subi - Lauri Lati (Honda Civic Type-R) ees oli 2:47,4 ja Rico Rodi - Ilmar Puki (Honda Civic Type-R) ees 2.56,6.

Tulemused:

Pärnumaaga seotud sõitjatest osalesid:

Egon Kaur - Annika Arnek EMV 1 klassis 1. koht

Karel Tölp - Martin Vihmann EMV 5 klassis 1. koht.

Marko Ringenberg - Allar Heina EMV 7 klassis 3. koht

Priit Koik - Silver Simm EMV 1 klassis 8. koht

Ühtlasi osalesid kõik meeskonnad Läti MV arvestuses, kus saavutati:

Egon Kaur - Annika Arnek LRC abs-klassis 2. koht

Karel Tölp - Martin Vihmann LRC 6. klassis 1. koht.

Marko Ringenberg - Allar Heina LRC 5. klassis 3. koht

Priit Koik - Silver Simm LRC abs-klassis 9. koht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles