Tordimeistrite töö kvaliteet kõigub seinast seina

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal leidub väga­ palju osavaid tordimeistreid, kuid neilgi tuleb aeg-ajalt ette äpardusi. Torditegijad rääkisid avameelselt, kuidas põnevad tordid tegelikult valmivad, milline on tordimood, toodangu kvaliteet ja millal oleks paras aeg peolaua ehe ära tellida.

Tordimeister Kristiina Sauväljale oli maiuspalade valmistamine esiti hobi, millest ajapikku kujunes välja töö. Viimase lapsega kodus olles otsustaski Sauväli jätta ligemale 20 aastat kestnud karjääri panganduses ja kindlustuses ja asutas Zefiir Cateringi ja Peokorralduse. 2015. aasta suvest naudibki ta iseendale tööandmist ja täidab oma klientide unistusi.

“Alustanud alla-aastase pisipoja kõrvalt esialgu laste peolaudadega, lisandusid peagi esimesed pulmatordid ja magusalauad, seejärel juubelite ja ettevõtete peolauad ja 2016. aasta kevadel dekoreerisin esimese pulmapeo,” rääkis Sauväli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles