Mängujuhi puudumine tõi korvpalluritele valusa kaotuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Markus Post pidi haiguse tõttu mängu vahele jätma.
Siim-Markus Post pidi haiguse tõttu mängu vahele jätma. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas kodusaalis põneva lahingu järel Tallinna Kalev/TLÜ-le 68:72.

Enne matši paiknesid kaks tiimi tabelis kohakuti: Kalev (7 võitu, 9 kaotust) oli viies, Pärnu kuues (7-11). Ka kolmas koht, mida jagasid Rapla ja Valga (mõlemal 10-8) polnud neist kaugel. 

Play-off'i pääseb kuus paremat. Praeguse seisuga tundusid need tiimid üsna kindlad olevat, sest TTÜ-l on vaid kolm võitu. Iseasi, kes kellega veerandfinaalis kokku läheb. 

Enne mängu selgus, et meie põhi mängujuht Siim-Markus Post oli haige. Tema asemel võttis rünnaku juhtimise üle viskav tagamängija Saimon Sutt. Pärnu alustas matši suurepäraselt: nelja minuti järel oli tablool Kalevi nime kohal null ja Pärnul 12. Vastaste peatreeneril Gert Kullamäel ei jäänud muud üle kui kukalt kratsida ja aeg maha võtta. Vastased alustasid tõepoolest uniselt, nende mängus puudus teravus.

Kalevlased said silma pähe, kui mängitud oli täpselt viis minutit (3:14) ja tegid 7:0 spurdigi. Siis tabas Pärnut ebaõnn: kui esimese viie minutiga visati 14, siis teisel poolel avaveerandist vaid kaks silma.

Esimene veerand kodumeeskonnale 16:14. Külaliste visketabavus oli vaid 22 protsenti (4 18st). Pärnugi ei saanud sama näitajaga hiilata (33 protsenti).

Teisel veerandajal Pärnu mõõn jätkus ja Kalev läks juhtima (19:16 ja 23:18). Suvepealinna loots oli püha viha täis ja võttis aja maha. Time-out'il lepiti aga kokku suurepärane rünnakulahendus, mis viidi platsil ellu: Rannar Raap riputas palli korvi kohale ja Mihkel Kirves surus mänguvahendi pealt. See oli aluseks Pärnu 7:0 spurdile. Poolajaks juhtis Sadam kuue punktiga (38:32).

Teisel poolajal tegid pealinlased vahe kiirelt tasa ja edasi liiguti punkt punktis. Kui pool kolmandast veerandist sai mängitud, oli skoor Pärnu kasuks 45:44 ja veerandi lõpuks 49:46. Eelviimasel mänguperioodil koguti vähe punkte ja patustati palju pallikaotustega.

Võrdsete heitlus jätkus viimasel veerandilgi. Kalevlase Reimo Tamme tabav vise seitse minutit enne mängu lõppu seadis tabloole 54:54. 200 sekundit enne mängu lõppu oli samuti viik (60:60), kuid siis pani Bamba Fall palli pealt, Kristo Saage tabas kolmese ja Kalev liikus viiega ette.

Kuid Pärnu ei jätnud jonni ja jõudis minut enne lõpuaega taas viigini (65:65). Mäng kulmineerus 30 sekundit enne matši lõppu, kui vastaste mängujuht Kristo Saage sopsas oma kuuenda kolmese ja Kalev pääses kolmega ette.

Järgmisel rünnakul ei tabanud Karl-Johan Lipsu kolmene ja pärnakad tegid vea Kaido Saksale, kes tabas mõlemad vabavisked (65:70). Üheksa sekundit enne lõppu pani Sutt hullu kolmese ja tõi Pärnu veel kahe punkti kaugusele, kuid Falli kaks tabavat vabakat tegid lõppskooriks 72:68. 

See oli Pärnule teine valus kaotus järjest. Eelmisel nädalal jäädi napilt alla Raplale (70:75).

Sadama mänguvankrit vedas Kirves, kelle kontole kogunes 17 punkti ja kümme lauapalli. Sutt toetas teda kümne silmaga.

Kalevi poolelt säras mängu otsustanud Saage 23 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles