Algas 7,5miljoniline Sindi paisu ehitushange

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi pais.
Sindi pais. Foto: Sulev Ojap

Keskkonnaagentuur alustas Sindi paisu avamise ja tehiskärestiku rajamise ligemale 7,5miljoni eurose ehitustööde hankega.

Keskkonnaagentuuri tellimusel avas riigi tugiteenuste keskus Sindi paisu avamise ja tehiskärestiku rajamise ehitustööde riigihanke. Agentuuri teatel on tegemist rahvusvahelise riigihankega, mis võimaldab kõikidel hüdrotehnikarajatiste ehitamise kogemusega ehitusettevõtetel järgneva 45 päeva jooksul panna kokku oma pakkumuse.

Hankedokumentide kohaselt lähevad ehitustööd eeldatavalt maksma 7,5 miljonit eurot.

Eesmärk on leida sobivate oskuste ja kogemustega lepingupartner, kes lammutaks Sindi paisu, rajaks selle asemele looduslähedase kärestiku ja taastaks sintlastele olulise väliujula.

"Aasta lõpus väljastati keskkonnaagentuurile kõik ehitusload ja nüüd tuleb leida partner, kes tööd ellu viib," ütles keskkonnaagentuuri projektijuht Külli Tammur.

Ehitustööde kestuseks Pärnu jões on plaanitud kaks madalveeperioodi, kolmas kulub kudealade rajamisele. Kui hankemenetlus jõuab lepingu sõlmimiseni, võidakse Sindi pais kaladele rändeks avada sel suvel.

Pärnu jõe suudmest 14 kilomeetri kaugusel Sindi pais tõkestab poolsiirde- ja siirdekalade rände ligikaudu 90 protsendile kude- ja kasvualadest, ohustades seetõttu Pärnu jõestiku ja lahe kalavaru. 

Sindi paisu kaladele läbipääsetavaks muutmine on osa Pärnu jõestiku elupaikade taastamise projektist, mida kaasrahastab ühtekuuluvusfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles