Väike virtuoos mängis etenduse pala esimest korda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme muusikakooli õpilane Kaspar Vaikmaa süvenes klaverimängu.
Kilingi-Nõmme muusikakooli õpilane Kaspar Vaikmaa süvenes klaverimängu. Foto: Silvia Paluoja

Kilingi-Nõmme muusikakooli klaveriõpetaja Piia Kajando kuulas pingsalt, kuidas tema õpilane Kaspar Vaikmaa esma­esitab muusikapala, mida­ laiem publik kuuleb alles 10. aprillil Endla teatris.

Vaikmaa istus Tihemetsa spordihoones klaveri taga nagu tõeline virtuoos. Tema kui üleriigilise konkursi “Klaveriloomad. Elu muusikas” kodumaakonna esindaja esinemist ja mainitud kontsertetenduse pala esmaettekannet nautisid Saarde valla kultuuri- ja spordiaasta parimate tänuõhtul osalejad.

Kõnealusele Eesti Vabariigi 100. aastapäeva muusikakonkursile laekus 85 videoette­astet 8–14aastastelt andekatelt klaveri­mängijatelt ning Pärnu maakonnast valis žürii ainsana peapreemia vääriliseks Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 6.b klassi õpilase Vaikmaa esituse. See tähendab, et ta peab mängima nimiosa Pärnus, kui siin tuleb kontsertetendus “Klaveriloomad. Elu muusikas”. Kõikjal riigis­ toimub kümme etendust ja igas neist on nii-öelda oma laps nimiosas.

Muusikaprojekti eestvedaja on helilooja ja pianist Katri Rebane, kes oli ka žürii liige.

Vaikmaa koos klaveriõpetaja Kajandoga sõidab veebruari lõpus pala lindistamisele Tallinna, peaesinemine tuntud muusikute ja näitlejatega jõuab kätte jürikuus.

Kajando ütles, et ta juhendatavale meeldivad Rebase klaveripalad: ta on neid igal aastal mitu selgeks õppinud. Poiss on musikaalne ja töökas, teda on hea konkursile saata.

Esmaettekande pala on Rebase teos “Klaveriloomad. Elu muusikas”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles