Paari kuuga on suusarajalt manalasse läinud neli tuntud meest (16)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval toimetati geograafiaprofessor Rein Ahas Tartu maratonil raja 34,5 kilomeetrilt kriitilises seisus Tartu Ülikooli kliinikumi, kus ta hoolimata meedikute jõupingutustest õhtul suri. Eelmine surmajuhtum Tartu maratonil leidis aset 1991. aastal.
Pühapäeval toimetati geograafiaprofessor Rein Ahas Tartu maratonil raja 34,5 kilomeetrilt kriitilises seisus Tartu Ülikooli kliinikumi, kus ta hoolimata meedikute jõupingutustest õhtul suri. Eelmine surmajuhtum Tartu maratonil leidis aset 1991. aastal. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel kuudel on suusarajal manalateele läinud neli avalikkusele tuntud meest. Kuigi iga lugu on erinev, võib täheldada korduvat mustrit: kesk- või vanemaealine palgatöö kõrvalt kestvusspordiga tegelev mees läheb tavapärasele suusaringile ning kaotab elu pärast saatuslikuks saanud terviseriket.

Professor Rein Ahas (1966–2018).
Professor Rein Ahas (1966–2018). Foto: Sille Annuk

Pühapäeval kukkus Tartu maratonil kokku 51-aastane Tartu ülikooli inimgeograafia ja regionaalplaneerimise õppetooli juhataja Rein Ahas. Teda tabas terviserike raja 35. kilomeetril, Kuutse ja Peebu teeninduspunkti vahel. Ahast prooviti elustada ning toimetati kriitilises seisus Tartu Ülikooli kliinikumi, kus ta hoolimata meedikute jõupingutustest õhtul suri.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles