Kurb tahmapõlengute rida sai jätku Sindis

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Foto on illustreeriv.
Päästeauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Täna hommikupoolikul sai häirekeskus teate Sindist Pikalt tänavalt, kus kahekorruselise elamu korstnas oli süttinud sinna ladestunud tahm.

Õnneks piirdus põleng leekidega korstnas ja suuremat kurja tuli ei teinud.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi sõnutsi on ilmade külmenedes tahmapõlengud hirmuäratavalt sagenenud. "Kui paar nädalat tagasi tuli päeva jooksul teade ühest tahmapõlengust, siis viimastel päevadel on põlengute arv kahekordistunud. Hoiame hinge kinni, et mõni maja tahma tõttu maha ei põleks," rääkis ta.

"Kel harjad olemas, võiks ise oma korstna üle vaadata ja selle nõest ja tahmast võimalikult puhtaks kraapida," soovitas Kais, kelle jutu järgi võib tahmapõlengu korral soemüüri temperatuur kerkida 140 kraadini.

Lääne päästekeskus tuletab meelde, et küttesüsteemi tuleb regulaarselt kontrollida ja vajadusel puhastada. Tahmapõlengust annab märku küttesüsteemist kostev kohin ja sellisel juhul tuleb jälgida sedagi, ega korstnast löö välja sädemeid või leeke.

Kui tekib kahtlus, et tegemist on põlenguga korstnas või lõõrides, tuleb kütmine lõpetada ja kutsuda appi päästjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles