Mees soovib leida tema lemmikut purenud koera omaniku

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Foto on illustreeriv
Koer. Foto on illustreeriv Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

"Eile oli see minu koer, aga homme võib see olla mõni laps, kellele see koer kaela või näkku kargab," nentis Roger Voll, kelle lemmikut teine koer jalutusrajal pures. Ta näeb juhtunus süüd omanikul, kes oma koera korralikult kinni ei hoidnud.

Voll jalutas eile kella 12 ajal Jack Russelli terjeriga Raeküla metsarajal, kui nägi eemalt lähenemas suurt koera, keda omanik hoidis pika rihma otsas. Voll, kes teisi jalutajaid nähes lemmiku ebameeldivuste vältimiseks enda kõrvale tõmbab, ei osanud ette näha, et vastu tulnud koer äkki tema väikest looma. "Ei olnud urisemist," põhjendas ta, miks juhtunu suure ehmatusena tuli.

Kui mitmekümnekilone koer tema terjerit purema hakkas, hüppas Voll pureja turjale, kuni too väikese koera enda lõugade vahelt lahti lasi. Ta haaras oma koera sülle ja tõmbas ennast kägarasse, et koera kaitsta. "Koer oli šokis, niutsus ega lasknud ennast puudutada," sõnas Voll.

Kui mees lõpuks püsti tõusis, märkas ta, et pureja ja tema omanik olid neist juba paarikümne meetri kaugusel. Voll ei mäleta, et rünnanud koera jalutanu temaga ühtegi sõna vahetanud oleks. Seega loodab ta, et pärast kirjutist võtab koeraomanik temaga ühendust ja juhtunu arutatakse läbi. Voll on veendunud, et seda poleks juhtunud, kui omanik ei oleks koera pika rihma otsas jalutanud.

Volli arvates pääses tema koer õnneks vaid muljumisega tänu talverõivale.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Andra Jundas märkis, et kui loom ründas ja tekitas kahju, tuleks sellest teavitada politseid.

Kui rikutud on kohaliku omavalitsuse koerte ja kasside pidamise eeskirju ning ettevaatamatusest on põhjustatud varalist kahju või inimesele tervisekahjustus võidakse rikkujat karistada rahatrahviga kuni 200 ühikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles