Rakvere lihakombinaat loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja naatriumglutamaadi ehk E621 kasutamisest kõikides suitsusinkides.
Rakvere loobub sinkides E621 kasutamisest
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõte tõi turule viis uut suitsusinki, milles on varasemast vähem soola ja kus enam pole eelmainitud maitsetugevdajat kasutatud.
Rakvere lihakombinaadi turundusdirektori Triin Lõokese sõnutsi käib kogu tootearendustöö tarbija soove arvestades ja tervisliku toitumise põhimõtteid järgides. “Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisest on soola järkjärguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine,” märkis ta.