Goldstaril ei ole õigust küsida lepingu lõpetamise tasu

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäevases Pärnu Postimehe artiklis “Palju õnne, olete võitnud kodupuhastuse!” avaldasid kaks allikat, et kui nad soovisid Goldstarile soetatud aurupuhasti 14päevase tagastusõiguse ajal tagastada, küsis ettevõte neilt lepingu lõpetamise tasu. Tarbijakaitseameti kinnitusel ei ole see õigustatud.

“Kui tarbija soovib taganeda koduse müügiesitluse käigus soetatud tootest seaduses lubatud 14 päeva jooksul, ei tohi tarbijalt küsida sellises olukorras lepingu lõpetamise tasu,” kinnitas tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete juhataja Hanna Turetski-Toomik.

Üks naistest, kellelt nõuti nii lepingu lõpetamise tasu kui kasutatud otsikute kinnimaksmist rääkis, et talle olla öeldud, et lepingu lõpetamise tasu on kümme eurot ja messingotsik maksab kümme eurot. Tagastusdokumentide põhjal oleks ta aga justkui ainult otsiku eest maksnud, selle hinnaks on pandud 20 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles